banner service en onderhoud

Service en onderhoud

Zonnewinst biedt haar klanten eveneens een jaarlijkse onderhoudsbeurt aan in de vorm van een onderhoudscontract. Hierin voorzien wij in de reiniging van de panelen, een controle van de installatie en dringende interventies bij schade. Wenst u hiervoor graag een offerte, neem dan gerust even contact.

Uw zonnepanelen moeten renderen. Zonnewinst helpt u graag verder met de technische bijstand, pechverhelping en onderhoud van uw zonnepanelen. Wij houden uw installatie in topconditie.

Voor wie?
Uiteraard bieden wij dit de Zonnewinst klanten aan. Koopt u via ons een installatie, dan krijgt u bij onze offerte de mogelijkheden duidelijk uitgelegd. Heeft u reeds een bestaande installatie en wenst u graag gebruik te maken van onze diensten, dan komen wij dit met veel plezier uit de doeken doen en maken wij hiervoor een offerte op maat.

Onze dienstverlening, bij het intekenen op ons onderhoudscontract:

technische-bijstand

Technische bijstand Ervaart u problemen of werkt uw installatie niet optimaal, dan kan u bij ons terecht. U kan ons telefonisch bereiken op het nummer: 0485/707499

reinigen-zonnepanelen

Reiniging van zonnepanelen Voor een optimaal rendement, dient u uw zonnepanelen periodiek te reinigen. Zonnewinst beschikt over een team van ervaren onderhoudstechniekers en geschikte materialen om uw zonnepanelen op een zachte manier te reinigen. Standaard bieden wij een osmosereiniging aan waardoor de panelen een zelfreinigende effect verkrijgen. Vuil, stof en stuifmeel, zal met het regenwater wegspoel

controle-panelen

Controle van panelen (hotspots – strings) Zonnepanelen vangen zonne-energie op en maken gelijkstroom die door uw omvormer wordt omgezet in bruikbare wisselstroom. Deze wisselstroom zorgt ervoor dat uw teller terugdraait. De panelen worden in een aantal strings gekoppeld aan de omvormer. De panelen staan per string in serie geschakeld, waardoor niet niet functioneren van 1 paneel in de string, ertoe kan leiden dat uberhaupt geen wisselstroom wordt teruggeleverd aan het net. Stel u voor: de zon schijnt, maar uw installatie levert geen rendement. Bel dan zonnewinst: zodat wij u preventief kunnen behoeden voor deze situatie. Wij helpen u graag met het uitmeten van uw strings en gaan op zoek naar hotspots (defecte cellen in uw panelen)

optimalisatie-schaduwvlakken

Optimalisatie van schaduwvlakken op uw panelen Zonnewinst is in staat om uw huidige installatie na te kijken op hotspots, maar eveneens bestaan er technieken om het algemeen rendement van uw panelen, in haar huidige configuratie te optimaliseren. Dit kan door het plaatsen van optimizers, die, op een slimme manier, schaduwplekken uitschakelen per paneel dat mogelijks last heeft van schaduw (bijvoorbeeld bij extreem lage winterzon). Bij schaduw op panelen zonder een optimizer, levert het paneel in kwestie het rendement van de zwakste cel, in dit geval: de beschaduwde cel. Optimizers helpen uw installatie om abstractie te maken van schaduw.

verzekering

Verzekering In ons onderhoudscontract zit eveneens een verzekering vervat die deel uitmaakt van een groepspolis. Het contract wordt onderschreven door Zonnewinst partner: Assukompas (FSMA nr. ) onder leiding van Greet Van Belle.